Ik werk vier dagen op kantoor en heb eigenlijk altijd salade bij me. Deze maak ik de avond van te voren terwijl ik ook mijn avondeten bereid. Op die manier heb ik altijd een gezonde lunch voor mezelf én heb ik de calorieën al vooruit getrackt in Myfitnesspall zodat ik een idee heb van wat ik de rest van die dag nog kan eten. Mijn salades voor in de middag zijn niet altijd even spannend. Ik heb gewoon een paar lekkere ingrediënten die ik met elkaar afwissel. Ook gaat het een beetje in periodes, of wat er net in de bonus is. Deze week had ik mijn liefde voor kikkererwten herontdekt. Een tijd lang heb ik ze niet veel gebruikt omdat ze veel koolhydraten bevatten. Maar ik begon ze toch wel te missen dus ik dacht, ik eet ze toch! Dat kan ook prima hoor! Ik neem nu alleen kleinere porties dan dat ik vóór Personal Body Plan zou hebben gedaan.

De salade die ik deze week had gemaakt was écht heel lekker en zag er zo mooi en kleurrijk uit dat ik deze met jullie wilde delen. Bovendien heb ik ook veel volume gecreëerd én zit er veel eiwit in dus de honger daarna is ver te zoeken.

salade 2

De ingrediënten zijn:

  • 100 gram kikkererwten
  • 140 gram tomaten
  • 150 gram komkommer
  • 50 gram Arla Apetina witte kaas 10%
  • 40 gram rucola slamelange
  • 90 gram Gerookte kipfilet
  • Handje blauwe bessen
  • 15 ml Remia Salata Naturel dressing

Bereidingswijze:

  • Snijd de tomaten en de komkommer in kleine stukjes.
  • Meng alle ingrediënten door elkaar.

Voedingswaarden

Calorieën 370
Koolhydraten 22
Vetten 11
Eiwitten 38

 

Ik heb laatst een allessnijder gekocht. Zo’n apparaatje waarmee je je groenten in kleine stukjes kan snijden. Kost geen drol en scheelt me heel veel werk. Die salade is nu snel gemaakt!

Lunchsalades zijn natuurlijk té veel variaties van. Het probleem is vaak dat ik achteraf toch honger heb. Of dat er iets inzit wat ik liever niet eet vanwege de vetten of koolhydraten. Maar er zijn er natuurlijk een hoop te verzinnen die lijken op de mijne. Wat neem jij graag mee naar je werk? Maak je regelmatig een salade voor jezelf klaar? Wat is jouw favoriete samenstelling van een salade?

X Ana