Wellicht heb je het al eens voorbij zien komen op instagram: Healthadvies Breda. Grote insta-beroemdheden zoals Yolaforthewin en Pattybossch zijn regelmatig te vinden in deze winkel in Breda. Of ja, is het wel een winkel? Healthadvies? Wat is het nou eigenlijk? Dachten Ellen en Ana. En als Ellen en Ana het denken, dan zijn er sowieso meerdere mensen die dat denken! Daarom gingen we op onderzoek uit.

Followfitgirls bij Healthadvies Breda

Ellen maakt een afspraak voor zaterdagochtend. In de middag kan het namelijk nog wel eens druk zijn. We worden ontvangen door Debra. Grappig want ze heeft een bekend gezicht maar we kunnen haar niet plaatsten. Later als ik in de trein op instagram zit blijkt dat het Debshealthylife was, vandaar het bekende gezicht 😉

De afspraak hebben we met Zwier. Zwier is de eigenaar van deze shop-achtige-bedoeling in Breda. Hij vertelt dat hij al jaren ervaring heeft met fitness, krachtsport, sporten in het algemeen. Niet alleen ervaring met het beoefenen maar ook het coachen van anderen, ook bikinimodellen. Zwier noemt zichzelf beeldhouwer. Als je precies doet wat hij zegt, kan hij beloven dat je ongeveer 1% vet per week zal verliezen. Van Zwier kan je verwachten wat je van je familie en vrienden niet kan verwachten: een objectieve blik op jouw lichaam. Hij ziet je lichaam voor wat het is, een maakbaar object die je kan sturen als je maar aan de juiste knopjes weet te draaien.

Followfitgirls bij Healthadvies Breda

Terwijl we van Debby een stukje van de nieuwe Mars Protein mogen proeven, zitten we klaar voor onze ‘intake’. Omdat we van FollowFitgirls zijn, hebben we de intake bij Zwier. Beiden hebben we namelijk al de nodige ervaring met sporten en voeding. Dat geldt niet voor iedereen die binnen komt wandelen.

Intake Ellen

Zwier nam uitgebreid de tijd voor mij. Ik moest vertellen wat ik ongeveer eet op een normale dag, hoe mijn sportpatroon eruit ziet en wat mijn verwachtingen zijn. Ik merk dat ik de laatste tijd moe ben, niet dat ik graag wil slapen, maar mijn lichaam is moe. Ik herstel niet meer zo snel als voorheen en ik denk dat voeding daar een grote rol in speelt. Hierdoor heb ik al maanden geen krachttraining gedaan. Verder ben ik niet te zwaar, maar mag alles wel wat strakker. Alles werd genoteerd en toen was het tijd voor de vetmeting. Dit deed hij met een huidplooimeter op 4 punten op mijn bovenlichaam. Ik bleek een vetpercentage van 21% te hebben. Hij gaf wel aan dat mijn onderlichaam rond de 30% zit, ik ben inderdaad ook het meeste vet bij mijn billen, benen en onderrug. Met een goed voedings- en trainingsplan zou ik mijn vetpercentage met 1% per week moeten kunnen laten dalen. Ik ben benieuwd! Naast het voedingsschema krijg ik een krachttrainingsschema voor 2 x per week. Niet vaker, omdat ik ook nog minimaal 1x per week lesgeef en 1 of 2 x per week ga hardlopen.

Een paar dagen na ons bezoek kreeg ik een mail met mijn voedingsadvies. Het eerste wat ik dacht was: “Wow, hoe ga ik dat allemaal op krijgen?” Ik ga dit weekend alle boodschappen inslaan en vanaf maandag met het voedingsschema aan de slag. To be continued!

Intake Ana

Aangezien ik mijn struggles met eten nu net onder de knie heb, geef ik aan dat ik niet onder de 1500 calorieën wil zitten. Zwier geeft aan dat ik mijn doel kan bereiken ook met 1600-1900 calorieën. That sounds promising! Maar zo uitgebreid als dat we stil hadden gestaan bij Ellen’s situatie, zo snel gaan we er bij mij doorheen. Ik krijg wel ook de vier-punts vetmeting (26%) maar we lopen lang niet alles door zoals we bij Ellen wel gedaan hadden. Dus ik neem de vrijheid om mijn verhaal naar Zwier te mailen. Wat eet ik zoal op een dag, op welke momenten, met wie eet ik. Maar ook hoeveel sport ik, wat voor sport etc. Alles gaat in de mail opdat Zwier een zo persoonlijk mogelijk eetschema voor me op kan stellen. Het schema krijg ik een week later thuisgestuurd. Het ziet er nu zo uit:

Followfitgirls bij Healthadvies Breda

Daar zitten wat essentiële veranderingen in ten opzichte van mijn huidige eetpatroon. Ik weet nog niet of ik er heel blij van word. Maar laat ik het eerst eens uitproberen!

Wat is Healthadvies Breda nou?

Bij Healthadvies Breda kun je gratis begeleiding en eet- en trainingsschema’s krijgen. Ze doen een vier-punts vetmeting op alleen het bovenlijf. Verder is Healthadvies Breda een winkel waar je voedingssupplementen kan kopen. De variatie is groot en je kan ook het een en ander proeven. Het addertje onder het gras hebben we nog niet kunnen vinden. We zijn vooral benieuwd hoe het eten volgens een dergelijk schema gaat. En komen we daarmee dan eindelijk van onze kwaaltjes af? Zullen we echt 1% vet per week verliezen? We houden je op de hoogte!

Benieuwd naar het sport- en eetdagboek van fitgirl Rosa? Je leest het hier.