Ik hoor regelmatig mensen zeggen dat ze ’te druk’ zijn om te sporten. Ook ken ik ondernemers die zo druk zijn met hun bedrijf dat ze non-stop aan het werk zijn en waar een fitte lifestyle op de laatste plek komt. Geen tijd om te koken dus veel afhaalmaaltijden en etentjes (standaard met wijn) en een sportschoolabonnement die beter opgezegd kan worden omdat er toch geen gebruik van gemaakt wordt. Zonde!

Ook ik krijg wel eens vragen over hoe ik mijn fitte lifestyle combineer met het ondernemerschap. In deze blog ga ik daar wat dieper op in. Voor degene die mij nog niet zo goed kennen, eerst even een korte introductie. Ik ben sinds 2011 zelfstandig ondernemer en run twee online platformen: Follow Fashion en Followfitgirls (yup, deze fantastische site waar je nu op zit;-) )Daarnaast werk ik als freelance adviseur, marketeer en brand manager bij twee andere modebedrijven. Daarnaast ben ik een half jaar geleden verhuisd en sindsdien zijn mijn vriend en ik elk vrij uurtje aan het klussen. Best druk dus!

Eet jij alleen maar gezond?

Als eigenaresse van een health platform zijn er natuurlijk de nodige vooroordelen. Mensen denken dat ik alleen maar gezond eet maar dat is niet helemaal waar. Ik heb voor Followfitgirls regelmatig een eetdagboek bijgehouden en daarin kun je zien dat ik ook gewoon koekjes eet en af en toe een wijntje drink. Ik ben geen über foodie die alleen maar met gezond eten bezig is. Wel vind ik het belangrijk om genoeg gezonde voedingsstoffen binnen te krijgen. Ik probeer zo veel mogelijk zelf te koken met verse groenten en ik luister naar mijn lichaam. Als ik trek heb dan eet ik iets. Een dieet zou absoluut niet aan mij besteed zijn want ik hou er niet van om mezelf dingen te ontzeggen. Ik denk dat het belangrijkste is dat ik porties neem die afgestemd zijn op mijn lichaam en activiteiten. Wanneer ik veel sport heb ik ook meer trek en daar geef ik dan ook aan toe. Ik probeer ook om goed voor mijn lichaam te zorgen na het sporten door bijvoorbeeld wat meer eiwitten te eten.

fitbit charge hr

Hoe vaak sport jij?

Tot we gingen verhuizen en verbouwen sportte ik zo’n 4 a 5 keer per week. Ik vind het heel belangrijk om hier tijd voor vrij te maken want het is voor mij heel belangrijk om op deze manier even lekker mijn hoofd leeg te kunnen maken en te kunnen ontspannen. Wel probeer ik om het sporten zo snel en efficiënt mogelijk te doen. Korte workouts van een half uur waarbij ik steeds verschillende spiergroepen train en tussendoor ook een half uur hardlopen om mijn conditie op pijl te houden. Ik train veel thuis met een vriendin wat natuurlijk tijd scheelt omdat ik niet de tijd kwijt ben om naar een sportschool te gaan. Tot voor kort woonden mijn sportbuddy en ik naast elkaar, zo fijn! Inmiddels moeten we 10 minuutjes in de auto maar we wisselen af bij wie we gaan trainen. De laatste tijd ben ik wat minder aan het sporten vanwege de verbouwing. Dit houdt dus zeker niet in dat ik stil zit want met klussen verbrand je natuurlijk ook genoeg calorietjes. Ik probeer nu naast het klussen 2 á 3 keer te gaan sporten en voel me gelukkig niet schuldig als dit niet lukt. Ik fiets tegenwoordig (meestal) naar mijn werk dus ook hierdoor krijg ik wat extra beweging. Als het huis af is ben ik zeker van plan om weer vaker te gaan sporten want ik wordt hier gewoon blij van. Momenteel doe ik trouwens ook mee aan de ABSolutely April Challenge. Perfect voor als je weinig tijd hebt maar toch dagelijks even je buikspieren wilt trainen.

Zo combineer ik mijn drukke leventje dus momenteel met een fitte lifestyle. Ik heb natuurlijk ook wel een beetje het geluk dat sporten ook een onderdeel is van mijn werk want ik neem regelmatig workout video’s op voor Followfitgirls. Ook tijdens mijn vakanties neem ik hier even de tijd voor. Onderstaande video nam ik afgelopen winter op tijdens mijn vakantie op Curaçao:

 

Druk zijn is wat mij betreft geen excuus om niet te bewegen of om alleen maar ongezond te leven. Ik ben benieuwd hoe jullie hierover denken! Lukt het jou om een fitte lifestyle te combineren met bijvoorbeeld een drukke baan? Laat het me weten door een reactie achter te laten!