Select Page

Tijd voor een eetdagboek! Wil je weten what I eat in a day?  Vandaag is geen normale dag. Ik werk namelijk thuis en heb vanavond afgesproken met vrienden om samen te eten een dobbelspel met cadeautjes te doen. Je kent het wel, zo’n typische avondvulling voor december. Helemaal een normale dag is het niet, maar ja… wat is een normale dag? Dus ik houd toch gewoon bij wat ik vandaag heb gegeten! Hier komt mijn eetdagboek.

Eetdagboek Sinterkerst

Ochtend

Omdat ik vandaag thuis werk hoef ik niet zo vroeg op te staan als alle andere werkdagen. Ik sta om half 8 naast mijn bed. Dat voelt voor mij echt als uitslapen. Ik drink twee glazen water.

Ontbijt

Ik ontbijt eigenlijk altijd hetzelfde, dus ook vandaag. Mijn ontbijt bestaat – geheel volgens mijn voedingsschema – 1 schepje Orangefit eiwitpoeder met vanillesmaak gemengd met water en ongezoete sojakwark, +/- 30 gram havermout of zelfgemaakte granola en 100 of 150 gram vers fruit. Vandaag is dat een (veel te zure) kiwi en een kaki. Ik neem ook een koffie met een scheutje sojamelk bij mijn ontbijt.

Tussendoor

Vanaf half 9 zit ik achter mijn laptop. Tussendoor drink ik wederom water, nog twee koffies met een scheutje sojamelk en een kop thee. Rond 11 uur eet ik een volkoren cracker met vegan tomatenspread (die van Zonnatura heb ik nu ontdekt, is wel prijzig maar wel heel lekker!). Om 12 uur eet ik nog zo’n zelfde cracker.

Middag

Lunch

Om 13.00 uur besluit ik dat het tijd is voor een pauze. Ik trek mijn hardloopschoenen aan en ga naar buiten voor een rondje van 5 km. Ik douche met koud water (lees hier waarom). Na het douchen eet ik de rest van mijn lunch: 1 volkoren cracker met en een andere met de tomatenspread. En ja, dit is een saaie lunch. Liever had ik nog een salade gemaakt met tomaten, maar die heb ik helaas niet in huis. De boodschappen schieten er deze week een beetje bij in.

Tussendoor

In de middag wissel ik staand en zittend werken af. Ik neem een klein handje pistachenootjes. En met een handje bedoel ik dit:

eetdagboek

Avond

Avondeten

Terwijl onze gastvrouw kookt staan we met de rest van de vriendengroep bij te kletsen. Er is brood met hummusdip, daar eet ik behoorlijk wat van want ik heb honger. Daarna krijgen we een vegan stoof voorgeschoteld met courgette, kikkererwten en parelcouscous. Lekker! Ik eet een niet al te grote portie, de grote honger heb ik tenslotte net al weggenomen 😉 Ik drink twee blikjes Coca Cola Zero bij het eten en gedurende de rest van de avond.

Snoep

Na het eten heb ik geen honger, maar het is Sinterkerst dus dan kun je raden wat op tafel komt. Allerlei lekkers waar ik niet af kan (en wil!) blijven. Ik eet wat stukjes van een hazelnoten chocoladeletter en 3 chocolademunten. Dat tikt wel aan, zoals je eerder in het overzicht van calorieën die in snoepgoed zitten kan lezen.

Wat ik vind van mijn eetdagboek

Ik begin de dag best oké vind ik zelf. Volgens plan, dus dat voelt goed. Mijn lunch is wel echt heel saai. Ook niet écht lekker. Ik had gewoon even niets anders in huis, dat heb ik soms. Verder had ik mijn hongerklop beter met iets kleins kunnen stillen voordat ik aan de brood met dips begon. Ik heb me verder ook niet echt ingehouden met de chocolade. Ik weet ook niet of ik van mezelf wil verwachten dat ik dat op dit soort dagen allemaal afsla.

Hoe ga jij om met de Sinterkerstavonden? Laat je je helemaal gaan of let je wel een beetje op? Of houd je er overdag rekening mee, zoals ik heb geprobeerd te doen?

X Ana

Na zo’n dag zin om te balansen? Probeer dan eens deze vitaminebom: de kiwismoothie!