Oke de vorige keer heb ik op een sinterkerstdag mijn eetdagboek bijgehouden. Daar kon je zien dat het overdag wel strak volgens plan ging, maar ’s avonds ging ik een beetje de mist in. Ofja… de mist in. Het is allemaal relatief! Maar laat ik het zo zeggen: het was meer dan ik in principe nodig had om gewoon gezond te kunnen functioneren. Maar die chocolade was wel hartstikke lekker, dus daar heb ik wel 100% van genoten.

Vandaag houd ik weer een eetdagboek bij. Dit keer wel zoveel mogelijk volgens schema. Schrik niet, het lijkt misschien wat weinig maar vergeet niet dat ik 1.58 meter ben én probeer mijn vetpercentage naar beneden te brengen. Dat wil zeggen dat ik inderdáád minder calorieën binnen krijg dan dat ik verbrand. Ik zeg het er maar bij omdat we tegenwoordig geen eetdagboek kunnen publiceren zonder commentaar dat we aanzetten tot anorexia. Dus meiden, heel duidelijk, dit is míjn eetdagboek en klakkeloos overnemen is gewoon niet slim. Oke, komt ‘ie dan

Eetdagboek: What I eat in a day

Ochtend

Ik sliep gisteren rond 22.30 uur want ik ben voornemens om vroeg op te staan. De wekker gaat om 05.52 uur en ik sta op. Na een glas water en toiletbezoek doe ik eerst op de bank mijn ademhalingsoefeningen volgens de Wim Hof methode. Ik kleed me om, en maak mijn ontbijt.

Ontbijt

Ik ontbijt met 1 schepje Orangefit eiwitpoeder met vanillesmaak gemengd met water en ongezoete sojakwark, +/- 30 zelfgemaakte granola, 5 aardbeitjes en 1/3 kaki. Ik drink een koffie met een scheutje sojamelk bij mijn ontbijt.

eetdagboek

Sporten

Als het 06.55 uur is, loop ik richting de sportschool. Hier ben ik net iets langer dan een uur bezig. Ik heb mijn eigen schema gemaakt en die is pittig! Tijdens het sporten drink ik water met BCAA. Dit zijn aminozuren die helpen de eiwitsynthese te stimuleren, spierenergie te leveren en droge spiermassa te behouden. Kort komt het er op neer dat BCAA spierafbraak voorkomt.

Werken

In verband met een afspraak vanmiddag in Amsterdam, werk ik thuis. Ik woon in Amsterdam, mijn werk zit in Utrecht maar het is gelukkig vrij flexibel. Na het douchen en thuis nog wat rommelen, zit ik om 09.00 uur stipt achter mijn laptop. Dit wissel ik trouwens na een paar uurtjes af met staand werken.

Tussendoor

Ik heb eigenlijk rond 09.45 al honger. Ik eet een mandarijntje en een handje pistachenootjes. Om 11.15 heb ik alweer honger. Het is eigenlijk tijd voor mijn lunch, maar ik vind het nog te vroeg. Ik besluit mijn lunch te verdelen. Ik eet daarom toch op het moment dat ik honger heb twee volkoren crackers. Eentje beleg ik met vegan tomatenspread van Zonnatura en de andere met hummus (heel lekkere, de gekarameliseerde ui en tijm van Maza!). Ik drink nog een koffie met een scheutje sojamelk. Oh, en om 12.00 uur heb ik al een hele pot thee leeggedronken.

eetdagboek

Middag

Om 12.30 verorber ik de rest van mijn lunch. Dat wil zeggen twee volkoren crackers. Weer eentje met hummus en de andere met Baba Anoush, een auberginespread. Ik doe wat verse alfalfa bij de hummuscracker want ik kweek het tegenwoordig zelf.

eetdagboek

Ik werk tot een uur of 14.00 door, want  ik heb vanmiddag een afspraak bij het AMC. Dit is 15 km fietsen van mijn huis. Daar doe ik volgens Google Maps een klein uurtje over, net zo lang als met het OV. Dan raad je het al… ik kies voor de fiets! Op een werkdag dat ik wel naar Utrecht ga, fiets ik namelijk normaal gesproken ook zo’n 7,5 km naar het station en terug. Die beweging mis ik vandaag, dus een extra reden voor mij om te kiezen voor de fiets. Het is ook lekker weer, dat speelt ook mee in mijn afweging;)

eetdagboek

Voor een oefening (en dit is geen grap!) moet ik krakende dingen eten. Dit had ik niet gepland! Voor de oefening eet ik 2 droge rijstwafel, 4 nootjes en 5 kruidnoten. Ik baal hier wel een klein beetje van, maar dat heeft meer te maken met dat ik weet dat ik vandaag mijn eetdagboek bij wil houden. Erg hè? Zoveel is het niet, maar ik wil het zo eerlijk mogelijk opschrijven en verder uitleggen over waarom ik dit moest eten kan ik niet. Ik was daar namelijk niet voor mezelf!

Avond

Ok, hier had ik eigenlijk wel wat meer over te zeggen maar toch liep het anders 😉 In plaats van naar huis te fietsen – 14 km terug – loop ik met Bas van het AMC naar Bijlmer Arena (2,7km) om daar sushi te eten. En dat terwijl ik gewoon een prakkie thuis in de koelkast heb staan om op te warmen. Oepsie! Achja. Het voordeel is wel dat het geen all you can eat sushi is. Je betaalt per bordje dat je van de band af haalt. Ik eet dus wel meer dan ik thuis zou hebben gegeten, maar ik ga niet rollend naar huis. Bovendien besluit ik last minute om tóch ook de 11 km maar terug naar huis te fietsen in plaats van de metro te pakken. Valt alles mee toch?

Nabeschouwing

Al met al een beweeglijk dagje gehad! Misschien was mijn disclaimer niet nodig, want zo weinig heb ik helemaal niet gegeten. Maar ook weer niet zoveel dat ik het idee heb dat ik helemaal niet volgens schema heb gegeten. Bovendien… zo’n spontane sushi-avond, dat is toch het leven?! Ik houd ervan.

Aan het einde van mijn dag kijk ik op mijn sporthorloge: ik heb toch weer mooi meer dan 2500 calorieën verbrand. Dus een beetje sushi kan echt geen kwaad.

Wat vinden jullie van mijn dag? Snap je de keuze om te gaan fietsen? Ik houd van fietsen! En hoe ga jij om met spontane dingen? Schiet je in de stress of lukt het je om er volop van te genieten?

X Ana

Ik vind het altijd zo knap: Laura eet echt super lean én helemaal volgens haar plan. Dit is haar eetdagboek.