Select Page

Mijn laatste eetdagboek deelde ik begin januari met jullie, dus volgens mij is het hoog tijd voor een nieuw eetdagboek en een personal update. Want zoals je waarschijnlijk al wel weet, ben ik herstellende van anorexia. Lees je mee?

Aankomen is moeilijker dan ik dacht

Ik was er van overtuigd dat ik elke calorie die ik eet gelijk op de weegschaal terug zou zien. Zit ik er even naast want op een gezonde manier aankomen is moeilijker dan ik dacht. En weet je wat nou het rare is, elk weeg moment bij Human Concern blijf ik dit ontzettend spannend vinden omdat ik elke keer toch bang ben dat ik kilo’s ben aangekomen. Yep, de angst blijft ondanks dat ik met moeite aankom.

Dit soort angsten horen helaas allemaal bij het herstellen van een eetstoornis. Wel weet ik zeker dat hoe gezonder mijn body en mindset worden, hoe minder ‘last’ ik van dit soort angsten heb. De gedachte alleen al dat ik straks op een gezonde manier met dit soort gevoelens kan omgaan werkt voor mij ontzettend motiverend. Dus af en toe is het gewoon ‘verstand op 0 en just do it!’

Eetdagboek: what I eat in a day

Ontbijt: havermout met blauwe bessen en een lepel pindakaas
Snack: cracker met banaan en een handje walnoten
Lunch: 2 bieten tortilla’s met kipfilet, avocado en cottage cheese

eetdagboek lianne wrap
Snack 1: smoothie met Griekse yoghurt, kiwi en boerenkool
Snack 2: eiwitreep
eetdagboek lianne eiwitreep
Avondeten: gegrilde bloemkool met zoete aardappel, tonijn en een salade
Snack: kwark met kaneel, appel en zonnebloempitten

Drinken: 2 koppen koffie, een paar glazen thee, 1.5 liter water en een glas cola light

Extra energie

Mijn eetpatroon ziet er voor mij nu al best ‘normaal’ en ‘gezond’ uit, dit vind niet alleen ik, maar mijn diëtiste ook, en toch kom ik bijna niet aan. Om extra energie binnen te krijgen vul ik elke dag mijn eten aan met 2 pakjes Nutridrink. Dit is kant-en-klare drinkvoeding voor medisch gebruik en zit vol met goede voedingsstoffen.

eetdagboek lianne nutridrink

De eerste keer dat ik zo’n pakje dronk stond het angstzweet op mijn voorhoofd (o jee die weegschaal…), maar nu ik weet dat de weegschaal hierdoor echt niet op hol slaat vind ik het prima. Wel is m’n doel om deze ‘pakjes’ binnenkort te vervangen voor ‘normaal’ eten. Want dat is wat ik écht wil: eten op gevoel en zonder allerlei rare food struggles! Hoe ge-wel-dig zou het zijn als je dit in mijn volgende eetdagboek leest…

Personal update

Genoeg over eten, hoe gaat het verder met me? Eigenlijk best wel heel goed. Ik ontdek steeds meer wat ik – en niet alleen mijn anorexia – leuk vind om te doen, zowel qua werk als in mijn ‘vrije tijd.’ Zo kwam Marlou laatst met het fantastische idee of het werk als virtual assistent niet iets voor me is. Ja, dat is nou precies wat ik écht leuk vind! En omdat sporten ook een van mijn grootste passies is, heb ik me aangemeld voor de opleiding fitnessinstructeur. Verder vind ik het heerlijk om met mijn hond er op uit te gaan en om gezellige met vrienden en mijn familie af te spreken.

Heb je vragen of ook struggles met eten?

Wil je meer weten over mijn herstelproces of wil je je hart luchten over jouw struggles met eten? Stuur me gerust een mailtje of stel je vraag in een reactie hieronder. Fitgirl Ana had ook een hoop (en krititische!) vragen voor mij en kan je hier lezen.

Liefs Lianne

Ben je benieuwd wat de andere enthousiaste blogster Followfitgirls op een dag eten? Bekijk dan de eetdagboeken van de andere meiden.