Select Page

De tijd dat ik leefde op een blaadje sla, 3 schijven komkommer, een geroosterd broodje en een kop bouillon ligt ver achter me. Wat ik tijdens mijn herstelproces van anorexia eet? Dat heb ik een week lang voor je bijhouden. Lees je mee? ‘What I eat in a day’-diary; het eetdagboek van fitgirl Lianne.

Anorexia versus gezond verstand

Zelf vind ik het geen probleem om voor jullie een eetdagboek bij te houden, maar mijn eetstoornis heeft er best moeite mee en twijfelt over elke hap die ik neem. Mijn gezonde verstand is sterker en weet dat ik alleen al om adem te halen eten nodig heb. Ik wil vrij zijn en mijn dromen waarmaken. Een leven zonder anorexia en dan het liefste weer net zo zorgeloos eten als vroeger…
Eetdagboek fitgirl Lianne kind

Plannen en preppen

Elke week maak ik een planning met alles wat ik die week ga eten. Dit werkt voor mij het beste: het voorkomt onrust in mijn hoofd en de anorexia heeft zo de minste kans om toe te slaan. In het weekend prep ik verschillende maaltijden, met het resultaat dat op zondagavond de deur van de vriezer en de koelkast bijna niet meer dicht kunnen.

Eetdagboek fitgirl Lianne

Mijn eetdagboek is geen standaard schema voor iemand die van anorexia herstelt, deze heb ik samen met de diëtiste van Human Concern samengesteld. Het past bij mijn levensstijl en die is voor iedereen weer anders. Hoog tijd om in mijn eetdagboek te kijken:

Zaterdag
Ontbijt: golden milk oats (kurkumu, havermout en sinaasappel)
Tussendoor: sojayoghurt met banaan en kaneel
Lunch: salade met cherrytomaatjes, komkommer, sla, avocado en geitenkaas
Tussendoor: groene smoothie en een handje noten
Avondeten: stampot met witte kool, tofu en zoete aardappel
Tussendoor: kwark met een appel en kaneel

Zondag
Ontbijt: sojayoghurt met frambozen en homemade granola
Tussendoor: kaneelkoek
Lunch: salade met cherrytomaatjes, komkommer, sla, avocado en geitenkaas
Tussendoor: bakje olijven
Avondeten: zoete aardappel, mozzarella en een bietensalade
Tussendoor: sojayoghurt met een sinaasappel
Eetdagboek fitgirl Lianne kaneelkoekCrunchy kaneelkoekjes. Benieuwd naar het recept? Laat het me weten in de comments!

Maandag
Ontbijt: smoothie met havermout, banaan, mandarijn en amandelmelk
Tussendoor: cherrytomaatjes met cottage cheese
Lunch: salade met quinoa, wortel, witte kool en pompoenpitten
Tussendoor: plak bananenbrood en een handje noten
Avondeten: Mexicaanse salade met paprika, mais en zwarte bonen
Tussendoor: caseïne shake

Dinsdag
Ontbijt: overnight oats met banaan en kaneel
Tussendoor: sinaasappel
Lunch: salade met witte bonen, veldsla, peer en zongedroogde tomaten
Tussendoor: appel en een handje olijven
Avondeten: Aziatische maaltijdsalade
Tussendoor: golden milk
Eetdagboek fitgirl Lianne Aziatische maaltijdsaladeHet recept van de Aziatisch maaltijdsalade vind je op de website van de Albert Heijn.

Woensdag
Ontbijt: kwark met banaan en homemade granola
Tussendoor: komkommer met humus
Lunch: salade met witte bonen, veldsla, peer en zongedroogde tomaten
Tussendoor: smoothie met spinazie, peer, banaan en amandelmelk en een handje noten
Avondeten: bloemkoolrijst met rode kool en avocado
Tussendoor: sojayoghurt met appel en kaneel
Eetdagboek fitgirl Lianne GranolaKen je het boek ‘Eet als een expert’? Als je het leuk vindt schrijf ik met alle plezier een review over het boek. 

Donderdag
Ontbijt: smoothie met havermout, chiazaad, banaan, blauwe bessen en amandelmelk
Tussendoor: fruitreep van Nãkd
Lunch: sojayoghurt en 2 speltboterhammen met humus en komkommer
Tussendoor: smoothie met rode biet, banaan en amandelmelk
Avondeten: Aziatische maaltijdsalade
Tussendoor: caseïne shake

Vrijdag
Ontbijt: sojayoghurt met frambozen en pompoenpitten
Tussendoor: kaneelkoek
Lunch: kwark en 2 speltboterhammen met pompoenspread en paprika
Tussendoor: druiven
Avondeten: bloemkoolrijst met rode kool en avocado
Tussendoor: golden milk

Wat ik op een dag drink? Het meest drink ik thee, verder 1 of 2 koppen koffie en een paar glazen water en cola light.
Eetdagboek fitgirl Lianne smoothie

Vega of vegan?

Ik ben er nog niet helemaal over uit of ik voor een vega- of een veganistische levensstijl kies. Waarom ik twijfel? Dat vertel ik je een andere keer.

Workouts

Qua sport ben ik vooral van de krachttraining. Maandag en donderdag train ik met een personal trainer en zaterdag en zondag train ik met een zelfgemaakt schema. Op woensdag sport ik thuis en volg ik een workout video van Marlou, doe ik een pilatesles of ik trek mijn hardloopschoenen aan. En niet te vergeten mijn lieve hondje Sasha, haar laat ik elke dag met veel plezier uit.

Werk en vrije tijd

Maandag, woensdag en vrijdag werk ik als marketing- en communicatiemedewerker, de dinsdag breng ik voor een groot deel van de dag bij Human Concern door en donderdag is mijn vrije dag. Hoe mijn weekenden er uit zien? Dan is go with the flow mijn motto.

Verbaast het je wat ik zoal eet en doe in een week? Daar ben ik wel benieuwd naar. Wil je meer wilt weten over mijn herstelproces van anorexia? Stel gerust je vraag hieronder of stuur me een mailtje.

Liefs,
Lianne

Lees ook: eetdagboeken van Marlou, Anna en alle andere Followfitgirl’s