Vandaag het eet- en sportdagboek van Anne! Met enige regelmaat delen wij onze eet- en sportdagboeken. Voor de verandering leek het mij eens leuk om iemand anders aan het woord te laten. Ik heb genoeg vriendinnen die veel sporten en gezond eten. Het grootste verschil is dat ik  het inzichtelijk en openbaar maak door erover te bloggen. Nu was ik zelf ook wel eens benieuwd dus ik vroeg ik Anne, een vriendin van mij, om een eet- en sportdagboek bij te houden. Als ik Anne een beetje ken was dit aan haar vragen het duwtje in de rug dat zij nodig had om met name haar voeding weer even op scherp te zetten.

Even kort over Anne:

 • 26 jaar
 • Werkt full time bij een PR bureau in Amsterdam
 • Vegetarisch
 • Doet aan: Rocycle + Double Trouble

Hieronder volgt het eet- en sportdagboek van Anne, fitgirlvriendin van fitgirl Ana.

eet- en sportdagboek van Anne

Eet- en sportdagboek van Anne

Nu de zomer ten einde is en ik nog even op mini vakantie in Frankrijk ben geweest waar ik alleen maar wijn gedronken heb is het tijd voor een Detox. Ik begin deze week aan de Post Summer Detox Challenge van Vitaviva waarmee je door voedingssupplementen, gezond eten en beweging helemaal in balans komt. Het grootste voordeel is dat je normaal blijft eten waardoor je ook gewoon regelmatig kan blijven sporten. In totaal duurt het 1 maand, maar  doordat ik in het weekend  voor werk in London zit laat ik het daar een beetje varen.

Voor deze Vitaviva detox slik ik deze week elke dag de volgende supplementen:

Ochtend: 4 × Vitamax, 2 × Organic coconut Oil, 2 × 3 in 1 Beauty Booster
Avond: 2 keer × 15 days cleanse, 1 × Sleep Formula

 

Maandag

Sport: 7:00 uur: 60 minuten Double Trouble bij RNTC. Double Trouble is een unieke combinatie van HIIT (High Intensity Interval Training)-principes, bodyWeight Excercises, agility elementen én trap- en stoottechnieken vanuit het kickboksen. + Over de hele dag verdeeld fiets ik ongeveer 10km.

eet- en sportdagboek van Anne

Eten:

 • 8:30: 1 glas warm water met citroen
 • 9:15: 1 latte met havermelk
 • 11:00 1 latte met sojamelk + 1 appel
 • 12:30: Ik heb een werklunch bij Tijn Akersloot en eet een Salade met bbq-bietjes, grapefruit, geitenkaas en basilicum dressing.
 • 21:00 ik geef ’s avonds zelf 2 uur training bij RNTC waardoor ik pas laat eet. Deze avond eet ik een Marokkaanse kikkererwtensoep met spinazie uit het Soup Enzo boek.

Drinken: Ik drink de hele dag water of thee met gember

eet- en sportdagboek van Anne

Dinsdag

Sport: 19:00: 60 minuten Double Trouble training bij RNTC, + Over de hele dag verdeeld fiets ik ongeveer 10km.

Eten:

 • 9:00: Power Breaky van de Cold Pressed Juicery met: banaan, aardbei, verse kokos, dadels, zonnebloem pitjes, lijnzaad en cashew milk.
 • 10:00 2 lattes met soya melk
 • 12:30: 1 rijstwafels met hummus, komkommer, tomaat en pesto en 1 spelt wafel met hummus oude kaas en bietjes en 1 appel.

eet- en sportdagboek van Anne

 • 16:00: ik snack wat komkommer en tomaat.
 • 20:00: Ik maak een Marley Spoon gerecht: Pompoencurry uit de oven met kokosrijst en cashewnoten

Drinken: Ik drink de hele dag water of thee met gember

eet- en sportdagboek van Anne

Woensdag

Sport: 7:00: 45 minuten Rocycle. Dit is een ‘full body’ indoor work-out waarbij het draait om muziek, positieve energie en een totaal beleving. Je fietst in een geluidsdichte studio op de knallende muziek van bijvoorbeeld Rihanna en Drake. + Over de hele dag verdeeld fiets ik ongeveer 10km.

Eten:

 • 9:00 1 appel + 1 latte met havermelk
 • 12:00: Ik lunch buiten de deur bij lavinia Good Food met een bordje van Lavinia’s buffet; mix van kikkererwten salade/ bloemkool sperziebonen salade/  doperwten munt feta salade en 1 snee zuurdesembrood. Ik drink 1 bietensapje en een soja cappuccino
 • 18:30: Ik haal een Bumi Tempeh Bowl bij SLA met: rode rijst belugalinzen, geroosterde zoete aardappel, gestoomde broccoli, taugé, tempeh tamari, koriander en broccoli kiemen.

eet- en sportdagboek van Anne

 • 20:30: Ik ga naar de bios en drink bij Bar Centraal een rode wijn en spa rood.

Drinken: De rest van de dag drink ik water of thee met gember

 

Donderdag

Sport: 19:00: 60 minuten Double Trouble + Over de hele dag verdeeld fiets ik ongeveer 10km.

Eten: 

 • 8:30: glas warm water met citroen en een cappuccino met sojamelk.
 • 12:30: een speltwafel met avocado, oude kaas, humus, een gekookt ei en komkommer. Een speltrijstwafel met geitenkaas honing en bietjes.
 • 16:00: Ik zit bij Libertine Cafe Cafe en drink gember thee en deel met collega’s een pizzetta met spinazie, ei en Parmezaanse kaas.
 • 17: 30: Een raw bar van Marqt met rozijnen, kokos, noten en honing
 • 20:30 – Verse pompoensoep van de Marqt.

Vrijdag

Sport: 7:00: 45 minuten Rocycle + Over de hele dag verdeeld fiets ik ongeveer 10km.

Eten:

 • 8:45: Ik ontbijt bij Coffee & Coconut met home-made granola, kokos-yoghurt en fruit en drink 2 haver cappuccino’s en een sapje met appel, wortel, gember en lime.
 • 12:30: 1 rijstwafel met humus, oude kaas en komkommer, 1 rijstwafel met geitenkaas honing en bietjes en 1 cracker met pindakaas en banaan.
 • 17:30: 3 toastjes met brie

eet- en sportdagboek van Anne

Zaterdag

Sport: Ik vertrek voor de show van Topshop naar London en de enige beweging die ik heb is wat ik door de stad loop. Dit zal niet meer dan 6km zijn.

Eten:

 • 6:30: Ik haal ik op Schiphol een oatmeal smoothie en latte met soja van de Starbucks
 • 11:30 Ik ontbijt/lunch in het Hoxton Holborn met een omelet met cheddar, spinazie en champignon.
 • 16:30 late lunch met een Griekse salade met feta en frietjes on the side.
 • 21:00 uiteten bij The Malibu kitchen in the Ned. De detox is even op pauze gezet en ik drink 5 glazen witte wijn en deel allerlei verschillende hapjes. Zoals o.a. zoete aardappel frietjes, raw springrolls, red snapper ceviche, courgette slierten, bieten tartaar en raw chocolate cake.

eet- en sportdagboek van Anne

Zondag

Sport: Ik denk dat ik ongeveer 10km loop.

Eten:

 • 9:00: yoghurt met fruit en home made granola, een soja cappuccino en een gember, appel, citroen sapje
 • 12:00 een apple & oats smoothie met haver, appels, banaan, amandelmelk, honing, chia
  zaad, proteins en kaneel
 • De hele dag aan het werk en eet op het vliegveld pas weer: 19:30: een broodje met bietenhumus, feta munt en pistache nootjes (verassend lekker) en een zakje naturel chips met zeezout.

 

Wat vind Anne van haar week?

Ik vond het vooral veel werk om bij te houden 😉 Het was wel leuk om een keer te doen! Wat me nu extra opviel was dat ik veel geld uitgeef aan buiten de deur eten en drinken. Oepsie. Ik heb me – vooral door de weeks – heel strikt aan mijn plan gehouden. Dit heeft te maken met de Vitaviva detoxpillen die ik elke dag slikte. Dan is strikt aan mijn voeding houden het slimste voor het beste resultaat.

Wat vind Ana van Anne’s week?

Vooral pittige ochtendsessies! Hiit zo vroeg in de ochtend lijkt me toch wat anders dan een rondje hardlopen waarbij je al lopend nog even wakker kan worden ofzo. Dat is wel echt heel goed. Grappig dat je juist door de weeks veel sport en in het weekend minder. Terwijl je dan juist meer tijd zou hebben, zou je denken. Je eten vind er heerlijk uitzien. Je eet inderdaad veel buiten de deur maar wel allemaal healthy choices. Ik vind soms wel dat je te weinig eet. Bijvoorbeeld op donderdag ochtend vind ik je ontbijt geen ontbijt en je lunch nauwelijks een lunch. Ik zou echt omkomen van de honger! Zeker als je daarbij ook nog sport! In het weekend ontbijt je wel wat uitgebreider. Het lijkt me meer energie geven, letterlijk én figuurlijk. Echter, ik ben een voorstander van: doe wat werkt voor jou! Tenslotte ben ik ook geen voedingsdeskundige 🙂

Wat vinden jullie van Anne’s week? Ook hier weer wil ik het volgende erbij zeggen: zoals bij elk voedingsdagboek geldt ook hier weer: neem het niet klakkeloos over! Het zijn real girls die hierover schrijven en geen voedingsdeskundigen.

X Anne & Ana

Nog meer eetdagboeken bekijken? Dat kan!