Een strakke buik door te hoepelen

Angelique Hulst ergerde zich na haar zwangerschap aan haar buik die maar niet strakker werd, hoe hard ze ook liep. Via via hoorde ze over de voordelen van hoelahoepen en ze ging aan de slag met een exemplaar uit de speelgoedwinkel. Deze voldeed (gelukkig voor ons) niet en zo kwam het dat ze zelf aan het testen en ontwerpen sloeg met als doel om de perfecte sporthoepel te ontwerpen: Bodyhoop was geboren.

Vroeger was ik idolaat van het hoepelen. Ik kreeg een paarse glitterhoepel voor mijn verjaardag en sindsdien waren dat ding en ik dikke vrienden. Na enige tijd oefenen kon ik tijdens het hoepelen rondjes draaien en lopen door de tuin. Super tof natuurlijk en toen wij Bodyhoop mochten testen, was ik er dan ook als de kippen bij. Het is een hele goede workout om je buikspieren te trainen, conditie te verbeteren en gericht af te vallen. Daarnaast zorgt het ook nog eens voor een soepele rug en heupen, een goede doorbloeding én het bevordert je spijsvertering.

Aanvullende programma’s

Bij Bodyhoop kun je dus terecht voor die perfecte sporthoepel, maar ze bieden meer. Zo krijg je standaard het Workout Basic programma bij je hoepel geleverd die jou in twee weken het hoepelen leert opbouwen. Voor meer uitdaging kun je kiezen voor Workout Pro; deze bestaat uit 25 workouts die je van a tot z kunt meedoen. Voor een compleet programma met voedingsadviezen, extra workouts en mindset coaching kies je voor het Body & Mind Fit programma van Bodyhoop. De workouts zijn zorgvuldig samengesteld door een personal trainer met een fysiotherapeutische achtergrond.

Marlou en ik gingen de uitdaging aan en hebben het Body & Mind Fit programma getest. Het Body & Mind Fit programma is ontwikkeld voor mensen die 3 – 5 kilo willen afvallen, strakker willen worden en hun gezondheid een boost willen geven. Het is een programma van 30 dagen waarin je naast workouts ook persoonlijke coaching kunt verwachten, heerlijke recepten en informatie over voeding en gezondheid. Je wordt een handje geholpen met het aanpassen van je voedingspatroon en daarnaast ben je actief bezig met het hoepelen. Je logt online in in een speciaal Body & Mind Fit Center en hier vind je alles wat je nodig hebt voor het programma. Per dag vind je de workouts die voor je klaar staan voor die dag, de mindset video voor die dag, een artikel dat je die dag moet lezen en/of een heerlijk recept dat geschikt is om in die fase van het programma te maken.

winactie-tas

Mijn ervaring

Eerlijk is eerlijk; ik vond het best pittig. Het hoepelen had ik gauw onder de knie en doordat ik het een leuke bezigheid vind, was dit geen probleem om vol te houden. Nog steeds hoepel ik dagelijks en ik heb echt het idee dat mijn buik strakker is geworden. De hoepel is heel prettig in gebruik door het zware gewicht, de fijne vorm en het zachte materiaal. Wat ik er dan pittig aan vond? Het aanpassen van mijn voedingspatroon. Ik eet eigenlijk altijd wel heel gezond en had dan ook niet gedacht dat dit me heel zwaar zou vallen, maar het is bij dit programma wel echt het idee dat je flink gaat minderen met onder andere suikers en koolhydraten. Zo mag je gedurende de eerste helft van het afvalprogramma geen fruit eten. Een heikel puntje voor mij en ik zal eerlijk toegeven dat ik dit ook niet helemaal heb volgehouden. Ik hanteer de 80/20 regel en wil mij in het weekend niet allerlei lekkers ontzeggen.

Voor mensen die echt graag willen afvallen denk ik dat het programma heel effectief is, omdat je het sporten (hoepelen) makkelijk vol kan houden, het relatief weinig tijd kost en je een duidelijk idee hebt van wat je beter wel en niet kunt eten.

Lijkt het je ook leuk om het Body & Mind Fit programma uit te proberen? Klik hier. 

HELLO NEW YOU
BENEN EN BILLEN WORKOUT VIDEO

  • Korte en krachtige billen en benen workout zonder gewichten
  • Nadat je je gegevens hebt ingevuld ontvang je ‘m direct in je inbox!
  • Zowel voor beginners als voor gevorderden
  • Na afloop voel jij je energieker en is je stressniveau gezakt
  • Je ontdekt hoe fijn het is om vanuit huis te trainen, samen met mij!

"*" indicates required fields

Voornaam*

READY OM WEER LEKKER IN JE VEL TE ZITTEN?

Werkt het tellen van calorieën?

Werkt het tellen van calorieën?

Veel mensen tellen calorieën als ze af willen vallen. Bij recepten staat vaak het aantal calorieën, soms zelfs op de menukaart in een restaurant en je hebt er allerlei Apps voor. Maar werkt het...

read more
Couscous salade met ovengroenten

Couscous salade met ovengroenten

Deze couscous salade met ovengroenten is niet alleen heel makkelijk te maken, hij is ook super lekker en vol met gezonde vitaminen en eiwitten. Ik vind 'em heerlijk en hoop dat jij dat jij ook...

read more