Select Page

Vroeger (nu klink ik heel oud), toen ik regelmatig bij mensen in de buurt ging oppassen vond ik het heerlijk: een kijkje nemen in de keukenkastjes. Ik hoop niet dat ze me op een of andere manier volgen, maar mocht jij iemand zijn bij wie ik wel eens opgepast heb dan bied ik hierbij mijn excuses aan. Ik kan het goedmaken. Vandaag mag iedereen namelijk een kijkje in mijn keukenkastjes nemen én vertel ik wat mijn boodschappen zijn voor de komende dagen.

Toen ik net begon met PBP maakte ik weekmenu’s en probeerde ik zoveel mogelijk maaltijden van te voren klaar te maken. Ik merkte na enkele weken dat ik dit toch niet zo fijn vind omdat ik nog te vaak bij anderen eet en vaak eten weg moest gooien. Als ik ergens een hekel aan heb, is het wel aan het verspillen van eten. Bovendien vind ik het ook prettig om op de dag zelf te bedenken wat ik wil eten en waar ik zin in heb. Ik plan nu wel mijn eten, maar meestal maar enkele maaltijden. Het wordt ook steeds makkelijker omdat ik nu een tijd al mijn voeding track met Myftinesspall waardoor ik een goed beeld heb van wat ik kan eten om aan mijn macro’s te komen.

Meestal probeer ik in het weekend net iets grotere boodschappen te doen. Ik kom graag bij de Lidl voor mijn grote boodschappen. Lekker vers, ze hebben bijna alles wat ik nodig heb én het is goed voor de portemonnee. De boodschappen voor komende dagen zijn:

Boodschappen - klein

 

Wat zien we hier nou allemaal? En wat ga ik er mee doen.

 1. Allereerst de groenten & fruit.

Als fitgirl kan je echt niet zonder groenten of fruit. Groenten heb ik niet alleen nodig voor alle vitaminen, vezels en mineralen maar vooral om volume te creëren aan mijn maaltijden.  Zo vult mijn maaltijd altijd terwijl het toch calorie-arm is. Je ziet hier:Boodschappen_4 - extra klein

 • 2 bananen. Niks zo lekker en makkelijk als een banana-pancake. Wat je doet is: prak 1 banaan en kluts hier twee eieren doorheen. Bak het in de plan. That’s it!
 • Kastanje champignon, courgette, zoete puntpaprika en bloemkool. Hier ga ik suikervrije chicken tonight met bloemkoolrijst van maken.
 • 3 zakken gemengde sla, 3 verschillende kleuren tomaten en komkommer gaat in mijn salade die ik meeneem naar werk.

Boodschappen_8 extra klein

Tip: Heel veel groenten en fruit kun je beter buiten de koelkast bewaren. Dan blijft het langer goed.

2.  Eiwitrijke producten.

Voor een goed herstel van je spieren is het belangrijk om voldoende eiwitten binnen te krijgen. Bij Personal Body Plan gaat dit net iets verder. Zij kijken niet naar de (minimale) benodigde hoeveelheid eiwitten maar naar de optimale hoeveelheid eiwitten. Een ingewikkeld verhaal over spieren, herstel, blabla. In ieder geval probeer ik dagelijks minimaal 100 gram eiwitten binnen te krijgen. Hiermee is ongeveer 35% van mijn dagelijkse calorie-inname afkomstig van eiwitten. Eiwitten staan daarmee centraal in elke maaltijd. Dat was wel even wennen in het begin! Zeker omdat ik met een calorietekort mij ook moet beperken tot de calorie-arme en vaak vetarme eiwitrijke producten. Intussen gaat het doen van boodschappen een heel stuk makkelijker. Deze week eet ik:

 • Boodschappen_6 kleinKwark, kwark en nog eens kwark. Hier ontbijt ik dagelijks mee. Magere Franse kwark is erg eiwitrijk, bevat weinig vet en ook weinig calorieën en past daarom goed in mijn eetpatroon. Mijn ontbijt is: 250 gram kwark, 100/150 gram fruit (liefst aardbeien), 1 eetlepel gebroken lijnzaad, 1 rijstwafel.
 • Kipfilet en gerookte forel passen ook in mijn plan. Deze producten gaan door de salade.
 • Hüttenkäse light ligt eigenlijk altijd in mijn koelkast. Soms doe ik het door de salade. Soms smeer ik het op een rijstwafel. Vriendlief vind het lekker op zijn banana-pancake.
 • Kalkoenfilets voor in de kalkoen tonight.
 • Eieren. Lekker dus voor de pancakes maar ook een gekookt eitje door de salade of een boerenomelet (bijvoorbeeld met 2 eieren en 2 extra eiwitten) is ook altijd een goed idee.

3. Overige producten

Dit zijn de producten die het meeste wisselen. Deze week heb ik meegenomen:

 • Sinas light. Niet super gezond natuurlijk maar wel lekker om af en toe iets anders te drinken dan water en thee.
 • De creme fraiche heb ik nodig voor de suikervrije chicken tonight.
 • Maple Syrup. Jum! Lekker bij de banana-pancake. Voor mij is het beter dan honing. Want honing is zo’n product waar ik niet vanaf kan blijven als ik zin heb in zoet. Dan ga ik gekke dingen doen en opeens honing op een rijstwafel smeren of overdadig crackers of boterhammen met honing eten. Siroop is te vloeibaar en kan ik beperken 😉
 • Pinda’s in stukjes gehakt. Ik zag ze liggen en dacht: dat is chill! Want als ik wel eens pinda’s nodig heb voor over een gerecht dan zijn er twee problemen. 1) ik krijg de pinda’s niet fijn gehakt zonder dat het hele huis hier last van heeft. 2) een zak pinda’s in huis hebben waarvan ik maar 1 handje nodig heb is voor mij hetzelfde als het verhaal met de honing. Ik kan er niet van af blijven. Ook al vind ik pinda’s niet eens super lekker. Opeens ga ik toch af en toe een handje pinda’s uit de kast pakken. En dat wil ik niet. Dus toen ik dit zakje zag, had ik echt het gevoel dat diegene die dit bedacht heeft hetzelfde probleem moet hebben gehad als ik.

Boodschappen_7 klein

 

Oké. Als ik dan nu toch met de billen bloot ga met mijn boodschappen, dan maar gelijk een kijkje nemen in de kastjes. Bovendien zijn de mensen die op mij willen wreken dan ook weer blij. Ik woon op de vierde verdieping in een Amsterdams herrenhuis, wat wil zeggen dat ik elke dag vier trappen op en af moet. Op zolder wonen houdt ook in dat ik een schuin dak heb. Maar ik mag me gelukkig prijzen: ik heb mijn eigen keukentje! Mijn kamer is dus eigenlijk een soort van studio alleen moet ik wel mijn badkamer delen (met één ander meisje). Na jarenlang een keuken gedeeld te hebben met anderen ben ik heel erg blij hiermee:

Boodschappen_9 klein

Boodschappen ingevuld licht

 

Mocht je een keer bij me op bezoek komen in Amsterdam, dan weet je meteen de weg. Maar ik verklap je nu al dat er geen snoep verstopt is. Dus als je net als ik vroeger juist daarnaar op zoek wilt gaan dan kun je lang blijven zoeken. Misschien kan ik je blij maken met een glaasje sinas light en een banana-pancake?

Wat is écht een product wat bij jouw standaard boodschappen zit maar bij mij juist niet? Of andersom, wat van mijn producten zou je absoluut niet in huis halen?

X Ana