De lente is echt mijn favoriete jaargetijde. Alles wordt groen en komt tot leven, de zon schijnt, jonge diertjes worden geboren… en die dikke wintertruien kunnen weer ver achterin de kast opgeborgen worden! Maar dat betekent ook dat de zomer alweer heel dichtbij is. Kon je dat kleine vetlaagje eerst nog verstoppen onder die dikke wollen trui, een bikini is genadeloos. Tijd om lekker te gaan sporten! Probeer bijvoorbeeld eens een lesje crosstraining…

Crosstraining noem ik altijd het kleine ‘zusje’ van crossfit. Ik volg deze training nu zelf al een paar jaar en ik zweer erbij. Het is een combinatie van krachttraining, kettlebelltraining en intervaltraining. Je werkt dus aan spieropbouw, vetverbranding en conditie. En dat allemaal binnen een uurtje! Iedereen kiest zijn eigen gewicht en hulpmiddelen, of juist handicaps, zodat het voor iedereen toegankelijk is. Normaal gesproken doe ik zelf mee met de training, maar toen ik laatst niet kon trainen vanwege mijn schouder ben ik tóch gegaan om foto’s te maken. Best wel apart, zo’n training vanaf de (straf)bank! Maar zo kan ik jullie wel laten zien hoe zo’n crosstraining er bij Kaslander Coaching uitziet.

We beginnen altijd met een warming up en enkele stretchoefeningen. Hoe deze er precies uitziet hangt af van de training die we gaan doen. Thomas zorgt er namelijk altijd voor dat we onze spieren voorbereiden op de training. Deze specifieke warming up helpt blessures zoveel mogelijk te voorkomen.

IMG_9912

 

bikniproof crosstraining

Het eerste onderdeel van de training bestaat altijd uit een combinatie van enkele krachtoefeningen. Bijvoorbeeld chin-ups en back squats, get-ups en deadlifts, handstand holds en rows, of in dit geval split squats en double kettlebell presses. Meestal doen we vier setjes van 10 of het maximale aantal herhalingen.

Het tweede onderdeel is de WOD, oftewel de Workout of the Day. Hoewel ik hem omgedoopt heb tot de Workout of Death. Thomas verzint iedere week weer een nieuwe WOD, het is dan ook altijd weer een verrassing wat we gaan doen. Vandaag stond deze op de planning:

  • Deadlift 5 reps
  • Chin up 10 reps
  • Push up 15 reps
  • Box jump 20 reps
  • Air squat 25 reps

15 min. AMRAP (As Many Rounds As Possible)

IMG_9928

Natuurlijk kun je als aanvulling de Fitgirl Bikini Challenge volgen! Volg jij hem al? Zo niet, dan vind je hier meer informatie.

Zijn er meer mensen die crosstraining doen? Wat vinden jullie ervan? En zijn er meiden die het leuk vinden als ik meer voorbeelden van WOD’s met jullie deel? Laat het me weten! Dan schrijf ik er binnenkort een artikeltje over.