Het beste dieet ter wereld

Laatst heb ik op tv een documentaire gezien over internationale eetgewoonten. Twee presentatoren gaan de hele wereld over, op zoek naar het beste dieet ter wereld. Waar eten mensen het gezondst?

In de documentaire gaan twee presentatoren op zoek wat wereldwijd het beste dieet ter wereld. Ze gaan op bezoek bij gezinnen en stammen en kijken naar de wekelijkse boodschappen en typerende maaltijden. Over de hele wereld wordt vergeleken waar het meest gezond wordt gekeken vergeleken met gerelateerde cijfers over obesitas, hart-en vaatziekten en diabetes .

Top 10 beste diëten ter wereld

1. IJsland
2. Italië
3. Griekenland
4. Adventisten (Christelijke stroming)
5. Japan
6. Zweden, Denemarken en Noorwegen
7. Kuna Indianen (Panama)
8. Frankrijk
9. Spanje
10. Nederland

IJsland heeft het beste dieet ter wereld. Zij beschikken over de perfecte combinatie van verse vis, vlees en (zuivel)producten van hoge kwaliteit. Veel wordt kleinschalig verbouwd en dit komt de kwaliteit van het voedsel ten goede. Het zuivelproduct Skyr komt uit IJsland en bevat veel eiwit en weinig vet.

beste dieet

Italië

In Italië, in een dorpje vlakbij Rome, leven de mensen zoals jaren geleden. De groenten werden verbouwd op eigen land. Het vlees dat gegeten wordt komt enkel van hun eigen dieren. En de pasta wordt vers gemaakt. Het bijzondere is dat deze mensen op oude leeftijd nog zo fit waren. De mensen zijn in de 80 en nog steeds op het land aan het werk. Door alles zelf te verbouwen wordt het voedsel vrijwel niet bewerkt. In de documentaire geven ze het perfecte voorbeeld.

Verse, rauwe vis scoort een 10 op basis van gezondheid. Als je de vis even bakt, gaat de score iets omlaag. Als je het weer langer bakt krijgt de vis nog maar een 6. Frituur je de vis? Dan blijft er vrijwel niets over van de voedingsstoffen en scoort het nog maar een 4.

Japan

Een ander land dat hoog scoort is Japan. Dit is het land van de verse vis. Vis is zelfs zo vers, dat de vis vaak net is afgemaakt of zelfs nog leeft als die wordt geserveerd. Daarnaast eten Japanners veel verse groenten. Zij worden dan ook beschouwd als een van de slankste mensen ter wereld.

Frankrijk

En waarom staat Frankrijk zo hoog in het lijstje? Ze eten drie maaltijden per dag; namelijk ontbijt, lunch en diner. In Frankrijk nemen zij de tijd om te eten. Inwoners vertelden dat zij twee uur uit trokken om te lunchen. Er wordt dus langzaam en met aandacht gegeten. In Frankrijk eten ze veel kaas. Dit bevat dierlijk en veel verzadigd vet, maar obesitas en hart- en vaatziekten komen niet veel voor.

Overeenkomsten in een gezond dieet

Bewerk voedsel zo min mogelijk. Hoe meer het voedsel wordt bewerkt, hoe minder voedingsstoffen er over blijven. Ook het eten van verse vis en veel groenten staan hoog op het lijstje. Opvallend is dat er weinig rood vlees wordt gegeten. Het vlees dat wordt gegeten en wat als gezond wordt beschouwd, is van kleinschalige boerderijen. En wellicht nog wel het belangrijkst: Neem de tijd en geniet van je eten. De documentaire Worlds best diet is echt de moeite waard om eens te kijken. Voor mij was het in ieder geval een eye-opener om weer eens wat meer vis te gaan eten 😉

Benieuwd naar smaakvolle vegetarische gerechten? Bekijk hier acht recepten.

HELLO NEW YOU
BENEN EN BILLEN WORKOUT VIDEO

  • Korte en krachtige billen en benen workout zonder gewichten
  • Nadat je je gegevens hebt ingevuld ontvang je ‘m direct in je inbox!
  • Zowel voor beginners als voor gevorderden
  • Na afloop voel jij je energieker en is je stressniveau gezakt
  • Je ontdekt hoe fijn het is om vanuit huis te trainen, samen met mij!

"*" indicates required fields

Voornaam*

READY OM WEER LEKKER IN JE VEL TE ZITTEN?

Werkt het tellen van calorieën?

Werkt het tellen van calorieën?

Veel mensen tellen calorieën als ze af willen vallen. Bij recepten staat vaak het aantal calorieën, soms zelfs op de menukaart in een restaurant en je hebt er allerlei Apps voor. Maar werkt het...

read more
Couscous salade met ovengroenten

Couscous salade met ovengroenten

Deze couscous salade met ovengroenten is niet alleen heel makkelijk te maken, hij is ook super lekker en vol met gezonde vitaminen en eiwitten. Ik vind 'em heerlijk en hoop dat jij dat jij ook...

read more