Het is koud en grijs buiten. Ik krijg daarom opeens spontaan zin om lekker iets te gaan bakken. Ik heb geen zin om naar buiten te gaan. Daarom besluit ik wat te maken met de ingrediënten die ik nog in huis heb. Met als resultaat: bananenbrood met cranberry.

Wat heb je nodig voor dit bananenbrood?

– 3 rijpe bananen
– 3 eieren
– 150 gram boekweitmeel
– 50 gram havermout
– 10 gram rauwe cacaopoeder
– 2 theelepels bakpoeder
– snufje zout
– 2 handjes cranberry’s
– 1 handje pecannoten
– agave siroop

bananenbrood met cranberry2

Benodigdheden

Cakevorm, garde of staafmixer en een kom om het beslag te mixen.

Hoe maak je het bananenbrood met cranberry? 

Simpel en snel. Precies waar ik van houd. Verwarm de oven vast voor op 170 graden. Je prakt de bananen. Ik doe dit meestal op een bord want dan gaat het een stuk makkelijker en sneller. Daarna doe je de bananen in een grote kom en meng je de eieren erbij. Als dit goed gemengd is voeg je langzaam de boekweitmeel en havermout erdoorheen. Meng daarna de cacao en bakpoeder samen tot een geheel en voeg wat zout toe. Tot slot voeg je de pecannoten, cranberry’s en agave siroop toe.

bananenbrood met cranberry3

Vet de cakevorm in met wat bakboter. Ik zelf heb kokosolie gebruikt en dat ging prima. Tot slot giet je het hele mengsel in de bakvorm en laat je het 30-40 minuten in de oven. Check af en toe wel even of de bovenkant niet te hard wordt. Zelf bak ik vaak de laatste 15 minuten op 150 graden en dan is mijn cake perfect. Maar dit verschilt per oven.

In ieder geval is het lekker om een stukje te eten als de cake nog warm is. Maar bananenbrood met cranberry kan ook prima als ontbijt of tussendoortje. Eetsmakelijk! 😉

Klik hier voor meer recepten