Het is best lastig om tijd te vinden om te sporten. Als dit dan toch lukt is het natuurlijk wel zo fijn als je deze tijd optimaal gebruikt. Want wat je er in stopt, haal je er uiteindelijk ook uit. Kijk mee naar deze vijf handige tips om je workout te upgraden voor betere resultaten.

1. Intervals 

Ga voor interval training. Door je lichaam eerst heel hard te laten werken, of dit nou rennen of fietsen is, en het vervolgens wat rustiger aan te doen zul je veel meer verbranden. And that’s what we like!

2. Krachttraining

Voeg wat krachttraining toe aan je oefeningen om het beste uit je workout te halen. Door krachttraining krijg je meer spiermassa en dit zorgt ervoor dat je meer vet verbrandt.

3. Zorg dat je de workout goed doet

Het is belangrijk om te weten waar jij mee bezig bent. Als je een workout helemaal verkeerd doet, heeft het waarschijnlijk veel minder effect. Vraag daarom bijvoorbeeld de instructeur om te kijken of jij het goed doet of zoek filmpjes op op YouTube.

4. Relax

Het is heel belangrijk om genoeg rust te nemen. Zo ben jij extra gemotiveerd als je gaat sporten. Je kiest er dan bewust voor om productief bezig te zijn. Probeer het maar eens! Je hoeft je niet schuldig te voelen als je even niks nuttigs doet.

5. Mindset

Het is belangrijk om je te focussen op één deel van je lichaam, bijvoorbeeld je buikspieren. Bedenk tijdens de workout goed waarom je dit deel van je lichaam traint (nu kun je bijvoorbeeld eindelijk met een goed gevoel die leuke crop top aan). Dit zorgt voor een boost aan motivatie en zo hou je de workout langer vol.