Sinds wij Hello Fresh hebben, ben ik mij veel bewuster geworden van hoeveel calorieën er in het avondeten ‘verstopt’ zitten. Dit staat namelijk altijd op de achterzijde van het recept en dit is al gauw boven de 500 calorieën. Niets mis mee op z’n tijd en ik moet zeggen dat de drie gerechten in de week die we hebben, ook altijd érg smaakvol zijn. Toch wil ik de overige dagen een beetje minderen en helemaal in de zomer vind ik een licht avondmaal zo gek nog niet.

Ik ging op zoek naar gerechten beneden de 500 calorieën en deze recepten ga ik zeker gauw uitproberen want naast dat ze minder calorieën bevatten, lijken ze me ook nog eens erg lekker. En mocht jij nu denken dat ik met saaie salades of soepjes op de proppen kom, moet je je vooral even laten verrassen door onderstaande recepten.

1. Taco’s met vis

avondeten

Het recept vind je hier.

2. Verse spaghetti

avondeten

Hier vind je het recept.

3. Roasted potatoes met broccoli en zalm

avondeten

Bekijk het recept hier.

4. Zoodles met tofu

avondeten

Het recept vind je hier.

5. Burrito bowl

avondeten

Hier vind je het recept.

Benieuwd naar de gezonde(re) vervanger van bepaalde producten? Bekijk dit artikel eens.