Vorige keer deelde ik al mijn favoriete vegetarische pasta gerechten voor in een kom en nu is het tijd voor vegetarische rijstgerechten. Rijst is natuurlijk ook erg makkelijk te eten vanuit een kom en dit zijn de gerechten die ik de laatste tijd heb gemaakt. Ik hoop dat jullie er wat aan hebben!
Mexicaanse rijst
Nummer één van de vegetarische rijstgerechten is tot stand gekomen doordat ik de dag ervoor wraps had gegeten en er nog vulling over was. Als een echte student zijnde moest ik dit op een handige manier aanpakken, en voilá dit heerlijke gerecht kwam eruit!
Ingrediënten voor 2 personen : 200 gr rijst, 400 gr Mexicaanse groentemix, 200 gr kidneybonen, 100 gr mais, 1 pakje burrito seasoning mix.
Bak de Mexicaanse groenten en kook de rijst zoals aangegeven. Voeg de kidneybonen en eventueel extra mais toe aan de groenten. Als de groenten klaar zijn voeg je het pakje burrito seasoning mix toe. Giet de rijst af en voeg het bij de groenten. Roer het goed door elkaar en reserveer het in een kom. Enjoy!
Milde wok
Ingrediënten voor 2 personen: 200 gr rijst, 400 gr wokgroenten, 200 ml woksaus.
Kook de rijst zoals aangegeven. Bak je favoriete groenten in de pan. Ik koos voor een makkelijke zak wokgroenten. Als de groenten klaar zijn voeg je de woksaus toe. Giet de rijst af. Doe de rijst in de kom en voeg de groenten toe. Eet smakelijk!
Kip kerrie zonder kip
Vroeger noemde ik dit gerecht altijd kip-kerrie. Toen was het kerriesaus met kip maar de kip heb ik nu vervangen door lekkere groenten.
Ingrediënten voor 2 personen: 200 gr rijst, 1 courgette, 1 paprika, 200 gr ananas, kerriesaus (bijvoorbeeld Knorr Mix kip-kerrie), 1 appel, 2 handjes cashewnoten.
Zo maak je het: kook de rijst zoals aangegeven. Snijd de courgette, paprika, ananas en appel in stukjes. Bak de courgette en paprika. Als deze goed gaar zijn voeg je het zakje kerrie zoals aangegeven toe. Als de kerriesaus klaar is voeg je de ananas, appel en cashewnoten toe. Giet de rijst af. Doe het in de kom. Voeg de saus toe en je avondeten is klaar!
Broccoli rijst
Ingrediënten voor 2 personen: 200 gr rijst, 1 broccoli, 1 (rode) ui, 2 teentjes knoflook, scheutje melk, hand geraspte kaas.
Kook de rijst en broccoli. Snipper een uitje en snijd de knoflook fijn. Als de broccoli en rijst goed gekookt zijn voeg je ze samen in een pan of kom en stamp je het goed door elkaar met een scheutje melk. Als de broccoli en rijst goed gestampt zijn, bak je het uitje. Voeg na 2 minuten de broccoli en rijst toe en meng alles goed door elkaar. Voeg geraspte kaas toe. Als het geheel te droog is kan je nog wat extra melk toevoegen. Breng het geheel op smaak door nog wat peper toe te voegen. Als de kaas goed gesmolten is is de broccolirijst klaar en kan je het serveren. Geniet ervan!
Wil je nog meer inspiratie voor een vegetarische maaltijd? Klik dan hier voor vegetarische pastagerechten!