SOEP SOEP EN NOG EENS SOEP! Want één, het is nog officieel nog steeds winter en twee,  soep kan altijd. YUM! In deze blog staan drie veganistische soep toppers.

veganistische soep

Veganistische soep 1:

VEGAN ERWTENSOEP MET PETERSELIE EN GEROOSTERDE KIKKERERWTEN

Dit fel groene ‘monster’ is een echte immuun booster. De kikkererwten geven een heerlijke ‘bite’ en zorgen voor de nodige plantaardige eiwitten, zodat je een heerlijke maaltijdsoep krijgt.

Nodig voor 3 liter soep:

1 kg diepvries doperwten,  een handvol bladpeterselie, 1 mager groenten bouillonblokje, 2 uien, 2 stengels witte selderij, peper, zout en dragon.

Bereidingswijze

Stoof de uien en witte selderij in 1 eetlepel olijfolie. Als deze goudbruin zijn,voeg je de doperwten toe en laatje het nog 3 minuten verder stoven. Leg het groenten bouillonblokje in de kom en voeg 2 à 3 liter water toe. Breng de soep zachtjes aan de kook gedurende 10 minuten. Voeg de bladpeterselie, peper, zout en dragon toe en mix tot een mooi gladde soep.

Voor de geroosterde kikkererwten: Verwarm de oven voor op 180 graden. Laat één blik kikkererwten uitlekken en dep ze droog. Leg de kikkererwten op een bakplaat bekleed met bakpapier en bestrooi ze met peper, zout, paprika-en lookpoeder. Plaats ze voor 30 minuten in de oven.

 

veganistische soep

Veganistische soep 2:

BLOEMKOOLSOEP MET GEROOKT PAPRIKAPOEDER

Deze zijdezachte soep is ideaal om het soepseizoen goed mee af te sluiten, want de lente komt er aan! Deze soep vraagt ietsjes meer werk aangezien we de bloemkool gaan roosteren maar oh boy… So finger licking good.

Wist-je-dat: Bloemkool bevat glucosinolaten, stoffen die helpen om kanker tegen te gaan.

Nodig voor 3 liter soep:

1 bloemkool, 1/2 tl gerookt-paprikapoeder plus wat extra om te bestuiven, snuf zout, 1 el maanzaadolie, 1 gesnipperd ui, 2 fijngesneden teentjes knoflookfijn, 1 stengel bleekselderij, 5 dl water met een mager groenten bouillonblokje

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de kern uit de bloemkool en snijd deze fijn. Hak de roosjes en de kern in stukken en leg ze op de bakplaat (bekleed met bakpapier), bestrooi dit met paprikapoeder en zout. Rooster de bloemkool 20 min. Verwarm de maanzaadolie in een grote soepkom en bak daarin de ui 10 min tot hij glazig is. Voeg de knoflook toe en bak deze nog 3 min mee. Voeg de bleekselderij en bouillon met water toe. Breng dit geheel aan de kook en laat het 3 min sudderen. Voeg de bloemkool toe en laat de soep nogmaals 15 min sudderen. Mix de soep tot een mooi glad geheel. Indien je de soep nog wat te dik vindt, kan je gerust nog wat water toevoegen. Bestrooi de soep met paprikapoeder en bon a petit!

veganistische soep

Veganistische soep 3:

PILI PILI POMPOEN KOKOS SOEP

Soep zoals het moet!

Een hap van deze soep is een ware smaaksensatie!

Het begint met een licht pikante smaak, vervolgens proef je de volle smaak van de biologisch geteelde pompoen en tot slot ervaar je de zachte nasmaak van de kokosmelk.

Nodig voor 3 liter soep:

1 pompoen, 1 tl pili pili vlokken, 2 rode uien in dunne ringen, 2 magere groenten bouillonblokjes, 2 dl kokosmelk, zout en peper

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Schil de pompoen en verwijder de pitten en vezels en snijd het vruchtvlees in de lengte. Rooster de pompoenstukken 15 minuten. Neem de bakplaat uit de oven, draai de pompoenreepjes om en bestrooi ze met de pili pili en zout. Vervolgens leg de uienringen bij de pompoen en zet de plaat nogmaals voor 10 minuten in de oven. Neem de bakplaat uit de oven en laat de pompoen en ui afkoelen. Breng 3 liter water aan de kook en voeg de bouillonblokjes toe. Laat de bouillonblokjes even inkoken. Zet het vuur lager en voeg de kokosmelk toe. Warm dit nogmaals op maar laat het niet meer koken. Voeg tot slot de pompoen, ui, peper en zout toe en mix het tot een gladde soep.

Ik ben heel erg benieuwd wat jullie van de soepen vinden. Laat het me weten in de reacties. Wil je nog meer soep recepten? Klik dan hier!

Veel liefs!

Sofie

-xxx-